08 April 2015

Sakit Tulang Belakang Part III

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera pada semua....

Pertama sekali aku ucapkan terima kasih pada yg follow blog aku dan pada yg jengah serta yg leave komen kt posting aku...

Maaf lama x update blog sbb masalah kshatan dan msalah yg lain..

Anyway kali ni aku nk crita lg psl sakit belakang ni..

Skang ni aku pun sdg dlm kesakitan br je telan pain killer tramal 3 biji dan gabapentin sbyk 6 biji kepala pn tgh hayal je ni.. xtahan sakit tu yg telan gile khinzir punye byk ubat tu...
Skang ni aku plak dh tkar krja lg skang bawa teksi tp perghh lg truk sakit der bole kata hari2 la sakit xtahan aku dbuatnya.. aku pn dh xtau nk krja apa lg sbb smua krja yg aku buat slama ni smua x jd sbb sakit ni menghalang aku dr nk bergerak n biasala bila dh tlan ubat tu nk bgn tido mmg malas gile tambah plak bila sakit lg la aku malas nk brgerak tp live kna go on jd suke x suke kena get up from bed gak.
Aku x nafikan yg ini smua dugaan Ilahi dan aku juga tahu sakit ni menghapus dosa kecil dan aku juga tahu bahawa Allah memberikan ujian skadar kemampuan kita shj tp adakala aku lupa gak smua tu bila sakit mcm ni dan bila org skeliling xtrima aku sakit bg mrk aku ni berlakon aje.. gile ar nk berlakon sakit xkuase aku nk blakon ini realiti oo bkn main2...

Kecewa gak aku bila jd mcm ni yela bila dh x bole nk krja tu smua hutang tertangguh.. smua nk collect hutang.. Tuan Rumah, TNB dll nasib baik aku xde Astro n Xde BBand lau x lg truk dan bykla hutang.. Bila smpai ke tahap ni aku xtau dh nk buat apa.. otak jd buntu, kepala jd srabut bila sakit ni aku rasa menganggu khidupan aku seharian.. xtau smpai bila nk tanggung smua ni..

Ya Allah berikan aku hidayah dan ptunjuk agar dpt aku tmpuh hidup yg pnuh dugaan ni...

3 comments:

  1. sy pn ada mslh sakit blkg.. n skrg bdn sy senget sblh..sy da jmpa dktr bt itu ini fisio ppn da bt skrg..sakit sy ni da lama since thn 2000 tp sakit ni dtg n hilang n dtg slps bbrapa tahun..bgtu la on off..bt fisio mula2 tu tp x abis sy stop..sgala ubat dktr bg sy x mkn..sy jenis degil x mo mkn ubat..latest sakit ni dtg lg da 3 wiks n sgt worst sbb bdn sy senget plk ..da jmpa dktr ..pkr ubat cina tai chi..on fisio blik..esok tunggu result dktr slps bt blood test n x ray..dlm proses suma tu..sakit yg dtg baru2 ni tba2 terbuka hati sy g bt rwtn d darul syifa..n yes sakit sy ada cmpurn jg dgn bnda2 halus..dlu2 sy x percaya dgn bnda ni..bla da kna baru percaya..sy continue g rwtn ctu..bdn senget ada krg..brapa mingu sy cuti rest byk kn baring d rmh..sy sy byk kn mndgr rukyah solat n brdoa..baca quran..insyaallah sakit x ilang 100% tp da brkurang..kita usaha sj mn2 yg kita trmampu...doktor pn pegi..bt rwtn alternatif pn pegi..yakin n tawakal kpd ALLAH sesungguh nya smbuh nya kita dr sakit apa shj adalah atas izinNYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for Sharing harap dpt bg info skit ttg Darul Syifa tu mcm add dia, contact no, brapa byrn dan lain2 info utk member lain mn tau ada yg nk try

      Delete
  2. Salam. Saya pun ada masalah slip disc. L5-s1. Memang fedup dah nak jumpa doctor. Yang paling sakit bila terpaksa skip kelas sebab x boleh berjalan. Study dari 4 tahun terpaksa drag ke 5 tahun. Yeap. Orang ingat kita berlakon sakit sebab muka ceria jer even x boleh angkat kaki. Tapi saya x ambik kisah semua tu. Yang penting, family sangat2 take care dengan problem kita. Saya pernah berurut di melaka dengan sorang tabib cina. Alhamdulillah badan rasa makin kuat dalam sebulan macam tu. Tapi unfortunately tempat tu jauh and bukan selalu boleh pergi. Ada sorang doc yang bagi advise pada saya. Dia cakap slip disc memang x boleh sembuh. So kita kena cari alternative sendiri untuk kurangkan sakit. Dia suggestkan ambik supplement untuk tulang. Saya pun tengah cari supplement yang sesuai. Kalau saya jumpa supplement yang sesuai, insyaAllah saya akan share dengan saudara. Kekal tabah dan kuat k.

    ReplyDelete

Terima kasih di atas segala luahan dan komen anda